domingo, 1 de octubre de 2017

29/09/17 TEATRE DE L'OPRIMIT

Divendres vesprada: l'hora del teatre!
La classe d'avui es pot estructurar en quatre parts: posada en marxa, sensibilització, reflexió i teatre. 

Primerament es troba la posada en marxa, on realitzem activitats que ens ajuden que trencar el gel i conéixer, una mica més, als nostres companys i companyes. Aquesta setmana hem fet tres activitats en cercle: "zip i zap", "boles imaginàries" i els rotuladors "tip i tapatà". Aquests tipus de dinàmiques ens ajuden a concentrar-se en els moviments i en la paraula que hem de dir, al mateix temps que ens divertim i creem un bon ambient en el grup.

Per altra banda, en la part de sensibilització, hem realitzat activitats en les quals hem de moure'ns per tota la classe i moure'ns quan el professor o algun company o companya ho marcava. Per exemple: quan deien un número pronunciàvem una frase i féiem un gest i, al mateix temps, devíem quedar-se quiets. Al realitzar-les podem veure fins on pot arribar la sincronització del grup.

Seguidament hem passat a la reflexió i hem fet una activitat on tancàvem els ulls i pensàvem en tot allò que durant el dia ens ha aportat felicitat, al mateix temps sonava una música relaxant que feia més fàcil la concentració i relaxació. Aquesta activitat ens ajuda a valorar situacions que tenen més valor del que pensàvem i també rumiar en com hem reaccionat davant eixa situació.

Per últim, la part del teatre. Aquesta setmana hem treballat el teatre de l'oprimit. Es tracta de representar una escena que simula la realitat i el joc de rols de cada persona.



Amb aquest tipus de teatre podem analitzar les situacions de poder i els mecanismes d'opressió presents en la societat. Ens ha ajudat a discórrer sobre problemàtiques que veiem dia a dia, a buscar una possible solució. També ens hem adonat que és difícil pensar que li passa pel cap a cada una de les protagonistes de l'escena.

Per finalitzar aquest entrada m'agradaria fer una reflexió sobre el teatre social, ja que considere que és una ferramenta molt forta en l'àmbit social i que pot ajudar als professionals d'aquest àmbit en la seua feina. En el següent enllaç podeu veure "El teatro como herramienta social", en ell s'explica com uns alumnes han arribat a la conclusió de què aquesta ferramenta pot ajudar a solucionar conflictes interns de les persones.


- Adjunte un enllaç que hem pareix interessant.

El teatro como herramienta social

No hay comentarios:

Publicar un comentario