martes, 19 de diciembre de 2017

VIDEO PARTICIPATIU EN JUNIORS

L'experiència del video participatiu en classe em va semblar molt útil per a treballar valors en els juniors dels quals sóc monitora, així que els vaig proposar a la resta de monitors del grup fer aquesta activitat que duraría 2 dies (és a dir durant dos dissabtes). Els va pareixer una idea genial, ja que mai haviem dut a terme un activitat semblant a aquesta.
 Els xiquets i xiquetes del nostre grup tenen 13 i 14 anys. Els vaig presentar la proposta i els vaig contar els pasos que anavem a realitzar; fòren ells els qui triaren el tema que volien tractar en el video. Decidiren democràticament que el video tractara sobre el bullying.
Vaig fer noves fulles com les que ens havia donat el professor a classe i seguirem els mateixos passos, és a dir:
- En primer lloc planificàrem les escenes que anava a tindre el video i quina persona anava controlar el temps i la càmera.
- En segon lloc traslladàrem les escenes a la cuadrícula per a controlar les disfresses, el temps que havia durar cada escena, els personatges que pareixien i  què s'anava a fer en cada escena .
-  I per últim, al seguent dia ferem el video que els xiquets i xiquetes havien dissenyat.
Del muntatge ens encarregarem els monitors, ja que un dels monitors que porta el grup amb mi estudia disseny gràfic i sap muntar videos.
A la setmana seguent els xiquetes i les xiquetes estaven impacients i molt motivats per vore el video que ells mateixa havien creat. Així que per a completar aquesta activitat, els xiquets i xiquetes proposaren fer una "estrena de cine" i als monitors ens va pareixer bé. Decidirem que era una bona idea fer una presentació del video amb els grups de més majors, per a que ells també pogueren reflexionar sobre el bulliyng gràcies al nostre treball.
Així doncs, muntarem el projector en una habitació gran i muntarem bancs, a més ferem "roses" per a motivar als xiquetes/es (ja que en el nostre centre tenim cuina). A més ferem una invitació per a cada grup i la repartirem. Mitja hora abans de que l'hora dels juniors estipulada s'acabara acudiren els diferents grups a la habitació que havíem muntat i entre tots vegerem el video. Al final del video apareixia una pregunta: "i tu, fas bulliyng?", així que aprofitarem per a fer un xicotet debat abans de marxar.

-No podem adjuntar el video ja que son menors i no tenim l'autorització dels pares, ho sentim.


No hay comentarios:

Publicar un comentario