sábado, 9 de diciembre de 2017

Projecte d'animació sociocultural amb l'associació Perifèria i grup Scout Timbiras

El passat 30 de novembre la classe es va plantejar per seguir amb el projecte d’animació, per aquesta raó veiem interessant contar-vos un poc en què consisteix el nostre projecte.

El nostre projecte es planteja des de l’associació Perifèria, aquesta pretén previndre situacions de risc d’exclusió social mitjançant l’educació i la inserció social dels menors i joves desfavorits socialment, culturalment i econòmicament. Es troba al barri de Na Rovella, el qual té símptomes d’abandonament.

Després de visualitzar quin projecte podria resultar interessant, vam considerar oportú realitzar un campament de pasqua on els i les menors que es troben en l’associació i els xiquets i xiquetes dels Scouts Timbiras, del barri la Creu Coberta (València), comparteixen uns dies junts.

  • Per què un campament?

  • Per què amb un grup “Scout”?


Com a treballadores socials, veiem convenient realitzat un campament per què afavoreixen l’aprenentatge, el responsabilitzar-se d’ells mateix, aprenen hàbits, fan amics, es fomenten valors, etc., d’una forma interactiva i divertida.

A més, aquesta associació durant l’any realitza travessies i campaments dirigits als i a les menors de l’associació; per tant, veiem una oportunitat d’organitzar un campament on es socialitzaran i es podran integrar amb altres xiquets i xiquetes de la ciutat.


Els grups Scouts són uns grups que considerem apropiats per aquest projecte ja que treballen diferents valors durant les etapes scout i creiem que concretament els Scout Timbiras ajudarà a millorar la socialització dels i de les menors de Perifèria ja que es trobem en un barri proper a Na Rovella; per tant, serà una oportunitat per ampliar les xarxes socials dels i de les menors tant de l’associació com dels Scouts.

El campament que plantegem estarà ambientat amb la temàtica de les emocions i com a referència la pel·lícula “Del revés (inside-out)”. Cada dia es realitzaran tres activitats (matí, vesprada i nit) i on es treballarà un valor que serà relacionat amb una emoció.



A mesura que avancem el projecte ens adonem de que hem aprés més coses de les que creiem i que aquesta assignatura ens servirà per a la nostra vida professional.

  •           Si vols saber un poc més de l’associació Perifèria:






  •           Si vols informació dels Scouts en València:






No hay comentarios:

Publicar un comentario