martes, 28 de noviembre de 2017

Visualització de les pel·lícules.




A l'inici de la classe hem acordat veure les diferents pel·lícules que han realitzat els companys i companyes i després fer un debat sobre cadascuna d'elles, sobre el que ens ha cridat l'atenció, el missatge que volia transmetre el grup que l'ha realitzat, que ha estat el més interessant, etc.

La primera pel·lícula tractava sobre el racisme a l'aula. Una dona emigrant de Llatinoamèrica era rebutjada per les seves companyes, les quals la picaven mitjançant insults i menyspreu.
En una escena, la xica parlava en veu alta sobre el que sentia i es preguntava el perquè de la seva situació, ja que no entenia que havia fet ella perquè la tractaren així. ¿Procedir d'un altre país? ¿Tenir un altre color de pell? ¿Tenir un altre accent? , són els diferents motius pels quals diàriament moltíssims / es joves pateixen bullying. 

La protagonista d'aquest relat finalment decideix suïcidar-se. Realment els agressors no arriben  a conèixer a aquestes persones, simplement per la seva aparença física i el seu origen es veuen amb l'autoritat de poder menysprear. 

Aquest fet podem tornar a veure-ho en una altra pel·lícula. Una jove mexicana arriba a classe i després de presentar-se comença a rebre insults per les seves companyes de darrere. En aquest cas, la jove després d'absentar-se diversos dies de classe, i gràcies a que una altra companya fes reflexionar a les agressores, aquestes van anar a demanar-li perdó pels seus actes.


Segons les companyes que van realitzar aquest curt, la intenció era treure a la llum el tema dels còmplices, companys que no fan bullying però tampoc fan res per acabar amb això. Després d'aquesta pel·lícula hem debatut sobre el racisme subtil i la diferència d'aquest amb l'anterior on la xica acaba suïcidant-se.

En altres dues pel·lícules hem pogut veure situacions quotidianes on les dones musulmanes que porten vel són tractades amb menyspreu. El tema que ha sortit a la llum ha estat el racisme classista, ja que segons d'on procedeixis o si ets ric o pobre, seràs rebutjat o no.


Les escenes que apareixen en les pel·lícules són normalitzades, i tots en algun cas hem estat partícips directament o indirectament. 

Si aquestes dones no portessin la indumentària característica de la seva cultura, segurament no intuiríem la seva religió i no seria menyspreada. Un fet del qual tots hauríem de reflexionar.

Per últim parlar de la pel·lícula en la qual he participat "Karma". Creiem que l'individualisme comporta al racisme, per la qual cosa ens hem centrat més en el primer concepte.
A més vam arribar a la conclusió que aquelles persones que es mouen per egoismes i individualisme realment són "hipòcrites" ja que, obliden que vivim en una societat i que tots alguna vegada, per no dir diàriament, necessitarem d'altres.


Per concloure, la dinàmica que hem realitzat sobre el taller de pel·lícules ens ha semblat molt interessant. A partir d'un debat en el qual triarem un tema, hem pogut dissenyar entre tots una pel·lícula per mostrar la nostra opinió sobre aquest concepte. A més les el material aportat com la taula de desglossament de cada escena ha estat fonamental per a una bona realització.
 

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario